Kontakt: Robin Wolf

Mail: robin@swisslodge.se

Tel : 0723 734 843

Barkesbo 146

45991 Ljungskile

Hej och välkommen till Swisslodge!

Robin heter jag, är uppvuxen pâ ett sporthotell i en liten alpby, nära St. Moritz, i Schweiz. Jag har krögarblodet i mig sedan generationer och jag har sprungit pâ hotell sen barnsben. God service är en självklarhet för mig. Vi fiskade och jagade pâ somrarna och pâ vintern gällde skidâkning  och ishockey… Sverige är dock inget nytt för mig, min mamma är svenska, sâ varje sommar âkte vi till västkusten för att fiska och bada. ! När sâ tillfälle kom att köpa denna gamla gârd, föddes min önskan att starta fisketurism för tysktalande gäster. Jag vill gärna visa mina gäster det vackra Bohuslän och de stora möjligheterna till fint fiske.

Vi erbjuder boende med helpension i en naturskön och avslappnande miljö, guidade fisketurer efter gästens önskemâl, god mat med lite schweizisk touch och vi pratar tyska, engelska, italienska och svenska och naturligtvis rätoromanska! Välkomna till Barkesbo!

swisslodge

Fiskepaket

Skräddarsy Ditt/ert fiskepaket. Ni kan t.ex välja: 3 dagar havsöring, 2 dagar lax och en dag gäddfiske.Vi gör allt vi kan för att ni ska fâ ett oförglömligt fiskeäventyr i det vackra Bohuslän

1 dag havsöring: Mellan 1 april – 30 september fiskar vi  havsöring i havet ; Vi intar en tidig frukost sen fiskar vi tills det nappar. Fisket sker frân bât eller frân land. Lunch serveras ombord eller frân nâgon strand. Kusten med sina fjordar och öar är underbart vacker!

1 dag gädda: Vi fiskar i en närliggande sjö där gädda och mört garanterat nappar. En eldriven motorbât tar oss ljudlöst fram till de finaste platserna. Vem vet, gammelgäddan kanse lurar i vassen?

1 dag lax: Laxen fiskar vi i vackra Örekilsälven och i Göta Älv vid Lilla Edet. Upplev tvâ helt olika platser, bägge mycket lovande!

Intresseförfrågan

Fyll i Dina uppgifter och vad ni vill fiska sen återkommer vi med mer info och offert.

Boende

Välkommen till Barkesbo, en bohuslänsk gård från 1800-talet, som består av flera små röda hus. För närvarande kan vi erbjuda boende i tvâ charmiga nyrestaurerade gästhus med stor komfort och genuin mysfaktor, det är en f.d smedja och ett härbre med jordkällare. Gården ligger omgiven av sjöar och skogar med ett rikt djurliv. Älg, rådjur, bäver och en mängd fåglar finns omkring oss.

Robin ansvarar för alla måltider, och Du som gäst kan ägna Dig åt en skön semester med god mat, bra fiske och en vacker orörd och omväxlande natur.

Havsöring i Sverige

Havsöringsfiske på västkusten  sker från den 1 april till slutet av september. Havsöringen skall vara över 45cm för att vara lovlig. Bra platser för havsöring är t.ex. stenrev, stensamlingar, leopardbottnar (tångbevuxen botten med inslag av öppna områden med sand, småsten eller grus.) Havsöringsfisket kan vara frustrerande och det är ofta små förändringar i väder och vind som styr fiskelyckan. Ett litet väderomslag kan sätta igång havsöringen. Har det t ex varit mulet och lite kallt så kan ett uppsprickande väder med sol göra havsöringen aktiv.

Det optimala förhållandet är om man befinner sig på plats när kyla ersätts av högtryck, vilket är det absolut bästa utgångsläget för ett framgångsrikt fiske. Det gäller att vara aktiv och testa olika fiskeplatser. Fisket kan vara trögt i en havsvik och visa sig vara lyckosamt i en annan. Mycket beror på hur vinden ligger på och tillgången på föda för fisken. Chansen att få en havsöring finns under hela dagen, men ett tips är att åka runt och prova sig fram.

Vid ebb och flod bildas strömdrag runt broar och sund vilka stundtals kan innebära ett fint havsöringsfiske.

Laxfiske

Vârt utbud av laxfiske på västkusten är stort, ni kan välja att fiska t.ex i Örekilsälven, Lilla Edet (Göta Älv), Säveån, Ätran, Lagan eller Viskan.

orekil.se

sfklaxen.com

atranssportfiske.se

laholmslaxfiske.nu

saveansflugfiskesallskap.com

Gäddfiske

Fisket bedrivs i närliggande sjöar.

Regnbågsfiske

Fiske efter regnbåge i svartedalens vackra sjöar.